«Яндекс» банкротує. Компанія повідомила про ризики дефолту

Компанія «Яндекс» оприлюднила звернення до акціонерів про наслідки економічних санкцій проти Росії. Нещодавно були призупинені торги її акціями на біржі Nasdaq.

Компанія попередила, якщо це призупинення триватиме більше ніж п’ять днів, то власники бондів мають право вимагати погашення облігацій та суму більше $1 млрд за номіналом за нараховані відсотки. Мова йде про бонди під 0,25% з погашенням у 2025 році.

Компанія попередила, що у неї немає достатніх ресурсів для повного погашення бондів. Це погашення може мати істотній вплив на фінансовий стан її ліквідності та вплине на здатність компанії виконувати інші зобов’язання. Іншими словами, «Яндекс» попередив, що не зможе достроково погасити бонди, якщо їх власники вимагатимуть таке погашення — у неї немає на це ресурсів, без залучення додаткового фінансування. Правда, яким чином вона може отримати це фінансування — питання залишається відкритим.

У «Яндекса» підкреслили, що структура повинна повідомляти про «ймовірні ризики», навіть якщо вони малореальні. Мова про дефолт поки не йде. «Яндекс» планує події на випадок непередбачуваних обставин та шукає, які кроки компанія зможе здійснити в цьому напрямку.

Окрім того, в заяві «Яндексу» підкреслюється про те, що «жодна з компаній групи Яндекс не працює в оборонному, аерокосмічному чи морському секторах, на які прямо вплинули санкції».

Раніше повідомлялось, що інвестори визнали російський ринок «неінвестованим».

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

День народження Чебурнету: в Росії не працюють Facebook, Twitter, App Store та Google Play