Російське підприємство Марченко модернізують, щоб випускати бензин — «Схеми»
UA Rating

На підсанкційному Новошахтинському заводі нафтопродуктів в Росії, що належить дружині кума Путіна Віктора Медведчука — Оксані Марченко, будуть випускати бензин «Євро-5».

Про це повідомляють «Схеми».

Російська компанія «НЗНП Инжиниринг», бенефіціарним власником якої є Марченко, підписала з російським науково-дослідним інститутом нафти та газу «Петон» угоду про будівництво черг заводу.

Договір стосується виконання будівельно-монтажних робіт з комплексу виробництва автомобільних бензинів. Він включає секцію гідроочищення нафти, секцію «Пенекс» і секцію каталітичного риформінгу й «призначений для виробництва автомобільних бензинів, що відповідають екологічним вимогам Євро-5».

Строк реалізації проєкту — грудень 2023 року.

«Новошахтинський завод нафтопродуктів» — російське акціонерне товариство у Ростовській області. Завод здійснює неглибоку переробку нафти. Його продукція — бітум, мазут і газойль (аналог дизпалива).

Марченко є співвласницею Новошахтинського заводу і володіє 75% підприємства. Він забезпечує нафтопродуктами бойовиків в ОРДЛО, на думку співрозмовників ЗН в РНБО. Зараз він знаходиться під українськими санкціями.

Новошахтинський завод збуває свою продукцію американській корпорації ExxonMobil, попри накладені на Віктора Медведчука санкції США.

Як ми писали раніше, дружина Медведчука пішла в політику і вступила до «ОПЗЖ».

Просто вимкнути телевізор. Як Зеленський зробив те, на що не наважився Порошенко