«Ви примусили мене взяти політичну зброю». Дружина Медведчука пішла в політику і вступила до ОПЗЖ
Оксана Марченко

Дружина нардепа і кума президента РФ Віктора Медведчука Оксана Марченко, проти якої 19 лютого РНБО ввела санкції, заявила, що вступає до партії «Опозиційна платформа — За життя».

Тепер замість одного Медведчука ви отримали ще й Марченко, яка ніколи не прагнула йти в політику, але ви не залишили мені вибору. Від сьогодні я вступаю в партію ОПЗЖ, де своїм головним завданням бачу захист українського народу від «зеленого» свавілля і беззаконня

За словами Марченко, у 2003 році чинний президент Володимир Зеленський разом із своєю командою та братами Шефірами завітав до неї додому і просив про допомогу у працевлаштувані.

Марченко каже, що вона була «гостинною» й допомогла тоді Зеленському з роботою.

Себе і свого чоловіка Медведчука вона називає «законослухняними громадянами» та «майбутнім України».

Кремль відреагував на санкції проти Медведчука

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти Медведчука це «тривожна інформація», яка може привести до військового вирішення на Донбасі.

Про це повідомляє російське видання «РБК».

Це дуже тривожна інформація, тривожна вона тому, що ми бачимо, як уже набирає силу реакційна тенденція в Україні. Реакція проявляється в політичній і соціальній сфері. Це не може не викликати занепокоєння і не підігрівати питання, ким обрана така реакційна лінія

Пєскова конкретно непокоїть, чи керівництво України не вважатиме за можливе вирішити військовим способом ситуацію на південному сході України.

За словами Пєскова, Росія також бачить погіршення соціального становища в Україні, включаючи зростання цін на ЖКГ.

Відповідаючи на питання, чи є в тому, що відбувається в Україні, американський слід, Пєсков сказав, що США не приховують свого послідовного наміру надавати всебічну допомогу Києву у нарощуванні військового потенціалу.

Речник сказав: «Така допомога надходить. Вони продовжують накачувати оборонний потенціал України. Україні ніхто не загрожує, а це провокує найгарячіші українські голови на прояв агресивності».

Віктор Медведчук про санкції

На сайті партії «ОПЗЖ» Медведчук написав, що українська влада на чолі із Зеленським показала своє «справжнє обличчя». Закриття каналів Козака, як він стверджує, відбулося «будь-яких юридичних підстав». Нині, на його думку, влада встановлює диктатуру та узурпує владу, «прагнучи розправитися із законно обраною Українським народом парламентською опозицією».

Як фахівець в галузі права можу сказати: всі ті санкції, які вводяться чинною владою щодо мене, моєї сім'ї, моїх соратників та журналістів, є незаконними і не можуть застосовуватися інакше як за рішенням суду. Те, що чинить сьогодні влада, можна назвати лише «торжеством» свавілля, анархії та беззаконня.

Заява «ОПЗЖ»

«Введення санкцій проти Віктора Медведчука і Оксани Марченко — репресії, порушення Конституції і знищення української демократії», — написала партія ОПЗЖ на своєму сайті.

Політики заявили: «Україна ще на крок наблизилася до диктатури. Режим Зеленського — політичний банкрут, який втратив довіру й підтримку громадян. Перетворення держорганів на машину для репресій, позасудові закриття каналів, переслідування політичних опонентів стали останніми аргументами цього слабкого і мстивого режиму».

Рішення РНБО про введення санкцій проти Медведчука ґрунтується на матеріалах СБУ, каже Баканов