Російські адмірал і генерал отримали підозри за ракетні удари по Україні
СБУ

СБУ повідомила про підозру двом членам російського генералітету, які відповідальні за обстріли цивільних об’єктів України.

Одним із них є генерал-полковник Сергій Кобилаш, командувач дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф. А іншим — адмірал Ігор Осіпов, колишній командувач Чорноморським флотом рф.

Слідчі СБУ з'ясували, що саме за наказом Сергія Кобилаша російські загарбники здійснюють масовані ракетні удари по житлових будинках, лікарнях та об’єктах критичної інфраструктури у різних регіонах України. Для проведення повітряних атак застосовують ракетоносці Ту-160, Ту-95МС, а також дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3.

Остап Осіпов, у свою чергу, віддавав накази про проведення систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря у період з 24 лютого до 10 серпня 2022 року.

Їм обом оголосили про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни);
  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Це перші підозри за обстріли саме цивільних об’єктів в Україні. Статті передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ повідомила про підозру голові центробану рф за впровадження «рубльової зони»