Російські чиновники хочуть, щоб замість гімну РФ перед спортивними змаганнями лунала «Катюша»
Getty Images

Росія, яку через допінгові маніпуляції на два роки позбавили права використовувати на спортивних змаганнях прапор та гімн країни, шукає вихід. Голова комітету Держдуми з фізичної культури та спорту Борис Пайкин підтримав пропозицію комісії спортсменів Олімпійського комітету Росії (ОКР) про використання пісні «Катюша» замість гімну Росії на Олімпійських іграх, інформує Newsru.

«Це воістину народна пісня, пісня надії. Її знають у всіх куточках земної кулі, вона вже майже сто років асоціюється з Росією і вже давно стала неофіційним гімном країни», — говорить чиновник.

Його не бентежить, що це військова пісня, навіть навпаки.

«Невипадково в роки війни новітню зенітну зброю, яка наганяла жах на ворога, бійці назвали «Катюшею». Невипадково, коли зустрічають росіян, по всьому світу їх вітають легендарною «Катюшею», — заявив Пайкин.

Минулого тижня Спортивний апеляційний суд опублікував мотивувальну частину свого рішення, в якому звинуватив владу РФ в «цинічному й витонченому» втручанні в антидопінгову систему та в її підриві. Доводи російської сторони, які заперечують всі звинувачення в маніпуляціях, названі «абсолютно неадекватними і непереконливими».

Лукашенку та НОК Білорусі заборонили відвідувати Олімпійські ігри