Російські олігархи шукають, де ховати свої яхти від арешту — Bloomberg

Розкішним яхтам російських олігархів, проти яких західні країни ввели санкції через вторгнення рф в Україну, не вистачає гаваней, у яких вони могли б сховатися від арешту.

Про це пише Bloomberg.

Видання повідомляє, що коли у світі почали заарештовувати дороге майно російських олігархів, Amadea відпливла на Фіджі — капітан, можливо, вирішив, що знайшов безпечний притулок.

Фіджі — острівна держава у південній частині Тихого океану, що не приєдналася до глобального запровадження санкцій проти Росії та багатих прихильників диктатора Володимира Путіна і за кілька тижнів до того утрималася під час голосування щодо резолюції ООН на підтримку територіальної цілісності України.

Проте через тиждень після прибуття Amadea влада Фіджі затримала її на запит уряду США. Зрештою США виграли низку судових розглядів і заарештували судно, відправивши його до Гонолулу.

Такий епізод показує, що у російських магнатів не вистачає гаваней, у яких вони могли б сховати свої розкішні яхти від арешту.

Після арешту Amadea заступниця генерального прокурора США Ліза О. Монако заявила, що міністерство юстиції «стежить за кожною яхтою, купленою на брудні гроші».

«Ця конфіскація має сказати кожному корумпованому російському олігарху, що він не може сховатися — навіть у найвіддаленішій частині світу», — сказала вона.

У статті також наголошується, що США та Європа переслідують суперяхти, вілли та інші активи російських олігархів через їхні зв’язки з путіним.

«Вже більше десяти яхт вартістю понад 2,25 мільярда доларів були заарештовані США, країнами ЄС та добровільними союзниками, такими як Фіджі», — пише видання.

Раніше в Італії затримали 140-метрову яхту «Шахерезада», яка ймовірно належить путіну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підсанкційні росіяни вимикають систему ідентифікації, щоб сховати яхти від арешту — ЗМІ