Російські війська стали великим табором недалеко від кордону з Україною — розслідувачі
CIT

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила польовий табір російських військ у Воронезькій області — за 150-250 км від українського кордону.

Про це повідомляє CIT.

«Вони (війська — Прим. ред.) концентруються в польовому таборі на південь від Воронежа (близько 250 кілометрів їзди від кордону з Харківською та Луганською областями України), а також, можливо, на південь від Острогожська (близько 150 кілометрів від кордону). Значна частина побаченої техніки належить до Центрального військового округу — до Воронежа вона подолала сотні і тисячі кілометрів», — йдеться у повідомленні.

Дослідники встановили, що військова техніка ЦВО розвантажується на станціях Масловка та Трьохсвятська в районі Воронежа. Військові танковози перевозять важку вогнеметну систему ВОС і бойові машини піхоти, кажуть розслідувачі.

CIT

На відео видно колону БМП на танкових транспортерах і колону реактивних систем залпового вогню «Ураган». Дослідники не змогли однозначно визначити місце розташування самого табору по фото та відео. Вони припускають, що він розташований на півночі військового полігону «Погоново». У наметовому військовому таборі є польовий госпіталь і польова кухня.

Водночас розслідувачі з Bellingcat і команди відеорозслідувань New York Times отримали в розпорядження супутникові знімки табору на полігоні «Погоново» на південь від Воронежа.

Журналіст Крістіан Тріберт з NYT опублікував знімки у високій роздільній здатності. На них видно сотні одиниць військової техніки у Воронезькій області. 

Напередодні група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку. РФ маскує її номерні знаки.

Раніше Зеленський попросив Трюдо допомогти Україні отримати ПДЧ в НАТО.

Chas News повідомляв, що Байден обговорив із Зеленським ситуацію на Донбасі. 

У Путіна заявили, що вступ України до НАТО «погіршить ситуацію» на Донбасі