Російські ЗМІ оприлюднили дві протилежні інформації про обстріл дитсадка на Донбасі

Російські ЗМІ оприлюднюють дві протилежні інформації про обстріл дитячого садка у Станиці Луганській 17 лютого.

Про це йдеться у текстах деяких російських ЗМІ, повідомляє Міністерство оборони України.

Російські «Новости на Первом Канале» озвучили відео з обстрілом дитячого садка від пресслужби ООС так, що це нібито українські військові обстріляли один з населених пунктів на Луганщині.

А у «Комсомольськой правде» використали стоп-кадри з відео, щоб проілюструвати заголовок «Україна інсценувала обстріл дитячого садка на Донбасі».

«Кремлівські пропагандисти під кінець дня почали плутатися «у показах»: буцімто «українські військові» один і той самий цивільний об’єкт і обстріляли, і інсценували цей обстріл», — зазначають у Міноборони.

У Міноборони кажуть, що РФ продемонструвала «цинізм найвищого рівня». Адже не лише намагалася приховати власний злочин, а й звинуватила в ньому постраждалу сторону.

У відомстві вважають, що за цими діями Кремля проглядаються «погано приховані наміри» Росії створити привід для повномасштабного вторгнення в Україну.

18 лютого Міноборони і МВС України організували поїздку на місце подій на Донбасі понад двох десятків представників західних ЗМІ.

Вони мають розповісти світовій громадськості правдиву інформацію про те, що насправді сталося.

Раніше США та Велика Британія повідомляли, що Росія може використати гібридні провокації для вторгнення в Україну.

Напередодні Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії, заявив, що обстріл бойовиками дитсадка на Донбасі був «операцією під фальшивим прапором», яка спрямована на дискредитацію українського уряду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бойовики на Донбасі можуть оголосити евакуацію мирних жителів та готують провокації — Генштаб