Російський бізнесмен заявив, що є власником «палацу Путіна»
Getty Images

Російський бізнесмен Аркадій Ротенберг заявив, що є власником «палацу Путіна» на мисі Ідокопас в Геленджику. Він розповів, що придбав його кілька років тому. 

Про це Ротенберг розповів в коментарі Telegram-каналу Mash.

«Зараз це буде вже не секрет – я є бенефіціаром. Там досить такий складний був об'єкт, було багато кредиторів, мені вдалося стати бенефіціаром. Це знахідка, місце шикарне… Ми хочемо там побудувати апарт-готель, тому там досить велика кількість кімнат», — наголосив він.

Власник маєтку каже, що він вже чимало років займається готельним бізнесом. Бізнесмен хоче перетворити придбані обєкти на туристичні місця.

«Мені дуже подобається готельний бізнес, я вже не кажу про те, щоб у подальшому перетворити це на туристичний бізнес. Я цим вже протягом декількох років займаюся, в мене є деякі об'єкти в Криму, є об'єкти на Далекому Сході, в нашій житниці — в Алтаї. Я поглядаю в цьому напрямку», — говорить Ротенберг.

«Палац Путіна». ФСБ пояснила безпольотну зону над маєтком «розвідувальною активністю НАТО»

Він запевнив в інтерв’ю, що покаже «ту красу, яка там буде». Через «всілякі інсинуації» бізнесмен нібито вирішив розповісти, що будинок належить йому. За його словами, в будівництві «немає нічого незаконного». Ротенберг  говрить, що стан будівництва «поки що незадовільний».

Водночас видання The Insider пише, що головред, директор і співвласник видання Mash Максим Іксанов має безпосереднє відношення до Адміністрації президента РФ.

Він отримував дозвіл на пересування по Москві з АП. Також Іксанов проживає в будинку на вулиці Тригорний Вал. Він належить управлінню справами президента. Квартира оформлена на батька очільника Mash Тахіра Іксанова — ексдиректора Великого театру.

Раніеше Іксанов працював переважно в державних ЗМІ: на телеканалі «Росія», НТВ і «Москва 24». За інформацією The Insider, йому належить автомобіль Porsche Cayenne. Медійник придбав його за 6,8 млн руб.

Сестра Іксанова Аріна керувала секретаріатом ексвіцеспікера Держдуми Миколи Левичева. У 2013 році під час виборів мера Москви він випилював двері у квартирі прихильників Олексія Навального.

Іксанов не прокоментував The Insider зазнечену вище інформацію. Письмове повідомлення із запитанням, чи він є або колись був співробітником АП, Іксанов прочитав, але відповіді не надав.

Напередодні у Фонді Навального прокоментували заяви Путіна щодо фільму про палац. 

Chas News повідомляв, як прессекретар Кремля відреагував на розслідування Навального про палац Путіна.

А палац-то голий! З’явилось відео з «палацу Путіна» — всередині нічого немає (фото, відео)