«Лохотрон» і «шахраї». Прессекретар Кремля очікувано відреагував на розслідування Навального про палац Путіна
ФБК

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не побачили нічого нового у розслідуванні ФБК про «палац Путіна» в Геленджику.

Речник каже, що вся власність президента РФ декларується ним щорічно і викладена ним в інформації, що публікується у щорічній декларації. Пєсков додав, що тема палацу Путіна була «вкинута» роки три-чотири тому.

За словами Пєскова, всі подібні матеріали є «лохотроном» і створюються «шахраями» з метою вилучення грошей у населення.

В кінці цього чудесного матеріалу вказані номери рахунків з проханням туди перераховувати гроші. Мені здається, що це, напевно, головне завдання подібних матеріалів, подібних таких псевдорозслідувань. Ми попереджаємо всіх громадян: подумайте перед тим, як переказувати гроші ось таким насправді шахраям

19 січня Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування про палац президента Володимира Путіна біля Геленджика.

Спершу речник Кремля  Пєсков заявив, що оприлюднені дані про «палац Путіна» є старими й неправдивими. «Я не знайомий з розслідуванням. Проте я одразу можу сказати, що це стара пластинка. Ми багато років тому вже пояснювали, що Путін не має жодних палаців у Геленджику», – сказав Пєсков в коментарі виданню Daily storm.

Фільм Навального про палац Путіна за добу подивилося більше 25 млн користувачів, повідомляє YouTube ФБК. Станом на вечір 20 січня цифра становить 30 млн. Всього на канал підписано більше 5,2 млн користувачів.

У фільмі розповідається про палац Путіна на Чорному морі біля Геленджика, можливою ціною 100 млрд рублів.

Палац будувався і утримується за рахунок двох державних компаній РФ — «Роснефть» і «Транснефть», очолюваних двома найближчими друзями Путіна - Ігорем Сечіним і Миколою Токаревим.

Офіційна площа путінського палацу — 17 691 кв. м, а площа ділянки під палацовим комплексом — 68 га, але насправді, як відзначають автори, територія палацу приблизно в сто разів більша.

Фільм став одним із роликів, які найбільше переглядали 19 січня в усіх сегментах, включаючи іноземні, повідомляє видання «МБХ», посилаючись на дані компаній BloggerBase, яка займається аналітикою відео. За один день фільм набрав 12 814 296 переглядів.

За даними ФБК, зведення палацу спонсорували за допомогою офшору, куди «жертвували» кошти наближені до Путіна бізнесмени.

18 січня Навального у Росії арештували на 30 діб. Його утримує поліція в московському слідчому ізоляторі «Матросская Тишина».

Як Ленін чи Мандела. Який Кремлю зиск від скандалу навколо повернення Навального до Москви