Російський політик Миронов «удочерив» викрадену з України 10-місячну дівчинку і змінив їй ім'я — ЗМІ (фото)

Лідер політичної партії «Справедлива Росія», 70-річний Сергій Миронов та його дружина 55-річна Інна Варламова «удочерили» 10-місячну Маргариту Прокопенко викрадену з Херсонського обласного будинку дитини.

Про це йдеться в розслідуванні BBC і проєкту «Важные истории».

Зазначається, що дівчинка була наймолодшою ​​мешканкою дитячого будинку на Херсонщині. Там жили діти, які мали проблеми зі здоров'ям, чиї батьки втратили над ними опіку або померли. Мама Маргарити відмовилася від дитини невдовзі після її народження, а місцеперебування батька було невідоме.

Наприкінці серпня 2022 року Інна Варламова та заступник Миронова у Держдумі Яна Лантратова відвідували будинок дитини в окупованій Херсонській області. З Херсону вони поїхали з двома вихованцями міського будинку дитини — 10-місячною Маргаритою Прокопенко та дворічним Іллею Ващенком.

Офіційно дітей вивезли до Москви для «обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації».

 

У грудні минулого року Миронов та його дружина удочерили Маргариту. Особові дані дитини змінили, аби дівчинка стала Мариною Сергіївною Мироновою. Їй також змінили місце народження: замість українського Херсона — підмосковний Подільськ.

Про долю Іллі Ващенка після того, як його привезли до росії, нічого не відомо. РосЗМІ зазначають, що у вересні 2023 року він отримав нове свідоцтво про народження. 

Депортація українських дітей — один із воєнних злочинів росії, за це Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна та дитячого омбудсмана рф Марії Львової-Бєлової. Наразі відомо про примусову депортацію щонайменше 19 546 українських дітей до росії, повернути вдалось менше 400 з них. Також є докази, що Білорусь бере участь у депортації українських дітей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лубінець розповів, скільки дітей з України усиновили в росії