Росія депортували до Білорусі понад 2400 українських дітей — доповідь Єльського університету

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну на початку 2022 року окупанти вивезли до Білорусі понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років.

Про це пише Reuters із посиланням на дані дослідження проведеного Лабораторією гуманітарних досліджень Єльської школи громадської охорони здоров’я.

Дітей викрадали щонайменше з 17 міст Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Понад 2 тис. дітей перевезли до дитячого центру «Діброва» у Мінській області Білорусі в період із вересня 2022 року по травень 2023 року, а 392 дитини доправили до 12 інших установ.

Перевезення дітей до Білорусі через територію росії «в кінцевому підсумку координувалося» між російським диктатором володимиром путіним і лідером Білорусі Олександром Лукашенком.

У Білорусі діти проходили військовий вишкіл і перевиховання, а Лукашенко схвалив використання державних організацій для перевезення дітей з України до Білорусі та фінансування їхнього транспортування, йдеться у доповіді Єльського університету. 

Нагадаємо, раніше Джо Байден, президент США запровадив санкції проти причетних до депортації дітей з України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У рф «зникають» українські діти, яких окупанти вивозять «на відпочинок» до Білорусі — ЗМІ