Росія атакувала Україну ракетами через повітряний простір Молдови та Румунії — Залужний (оновлено)

10 лютого дві російські ракети, які атакували Україну, перетнули кордон Молдови та Румунії. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Дві крилаті ракети «Калібр» росіяни запустили з акваторії Чорного моря. О 10:18 вони перетнули Державний кордон України з Республікою Молдова, а орієнтовно о 10:33 — перетнули повітряний простір Румунії.

Після цього ракетни зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав.

 Речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі УП наголосив, що українські сили ППО могли збити ці ворожі ракети, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу.

Оновлено

Міноборони Молдови підтвердило проліт російської ракети над своєю територією. Її помітили над Придністров’єм та Сороцьким районом на півночі країни.

В Міноборони Румунії підтвердили, що крилаті ракети залетіли у повітряний простір Молдови, але заперечили, що вони також перетнули румунський кордон. Зазначається, що ракети максимум наблизилися до кордону на 35 км.

Нагадаємо, Chas News розповідав про історію створення та технічні характеристики крилатих ракет «Калібр».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Масована ракетна атака 10 лютого: які міста атакує росія (оновлюється)