Росія обстріляла ракетами Чернігівщину та Київщину: що відомо (оновлено)

Росія завдала ракетного удару по Київській та Чернігівській областях.

Як повідомляє Оперативне командування «Північ», з 5.20 до 6.30 год за інформацію білоруських джерел з території Білорусі було запущено понад 20 ракет. Моніторинговий проєкт Білоруський гаюн нарахував 25 пусків з аеродрому «Зябровка» під Гомелем.

В ОК «Північ» розповіли, що 9 ракет влучили по лісовому масиву на території Гончарівської громади Чернігівської області. Відзначимо, що поряд з селищем знаходиться Гончарівський загальновійськовий полігон.

«Також працювала наша система протиповітряної оборони. Про жертви поки не повідомляється», — зазначили військові.

Олексій Кулеба, голова Київської ОВА, розповів, що росія також нанесла ракетний удар по одній із громад Вишгородського району. За його словами, обстріляний об’єкт інфраструктури, інформація щодо жертв уточнюється.

Про місце запуску ракет він не розповів.

Оновлено (8:14)

В'ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА, розповів, що усього по області вдарили більше 10 ракет. Місця «прильотів» він відмовився назвати з міркувань безпеки. Також, за його словами, наразі уточнюється інформація щодо жертв та руйнувань.

«Таким чином ворог вітає нас з Днем української Державності. Ми люди вдячні і обов’язково ворогу за це віддячимо», — наголосив він.

Чаус також запевнив, що ситуація на кордоні контрольована.

Андрій Нєбитов, голова Київської Нацполіції, у свою чергу розповів, що за попередньою інформацією, травмованих чи загиблих внаслідок удару по Вишгородському району немає.

Оновлено (12:45)

 

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу розповів, що зранку росія завдала удару шістьма крилатими ракетами «Калібр» по військовій частині в населеному пункті Лютіж Київської області.

Обстріл вівся з акваторії Чорного моря — з району миса Фіолент.

«На даний час є інфомація що одна будівля зруйнована і дві — пошкоджено. Окрім того, одна крилата ракета була збита в повітрі над Бучанським кар'єром», — розповів він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна отримає новітню німецьку систему ППО IRIS-T до кінця року