Росія фальсифікує заяви про просування в районі Бахмута — ISW

Попри заяви російської пропаганди російські війська не просуваються в районі Бахмута Донецької області чи будь-де ще вздовж лінії фронту.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська, ймовірно, фальсифікують заяви про просування в районі Бахмута, щоб показати себе успішними принаймні в одному секторі на тлі постійних втрат на північному сході та півдні України, зазначили аналітики.

Також, за їх словами, російська пропаганда поширює наратив про те, що російські війська досягають значного прогресу в Бахмуті.

Це повинно покращити моральний дух серед російських військ і, можливо, підвищити особистий статус фінансиста групи Вагнера Євгена Пригожина. Його сили значною мірою відповідальні за мінімальні успіхи у регіоні.

«Російські сили здійснили обмежене просування до українського опорного пункту в Бахмуті, але дуже повільно та високою ціною». Пригожин визнав повільний темп наземних операцій групи «Вагнера» поблизу Бахмута 23 жовтня і заявив, що сили Вагнера просуваються лише на 100-200 метрів на день, що, як він абсурдно заявив, є нормальною швидкістю для сучасного просування», — йдеться в аналітичному звіті.

За даними аналітиків, близько 24 жовтня ЗСУ відбили бетонний завод на східній околиці Бахмута. Крім того, 16 жовтня українська сторона повідомила, що російські сили безпідставно заявили про захоплення кількох міст поблизу Бахмута, адже українські сили утримали свої позиції проти цих російських атак, йдеться у звіті.

«Навіть заявлена ​​швидкість просування була б невдалою для основного зусилля в механізованій війні — і заяви, насправді, перебільшені», — йдеться у звіті.

раніше у розвідці повідомляли, що до ПВК «Вагнер» масово набирають в’язнів, хворих на ВІЛ та гепатит.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З початку війни серед «священників» УПЦ МП викрили 33 агентів рф — в. о. голови СБУ