Росія готується до відключення YouTube

Російський телеком-регулятор Роскомнадзор висунув вимогу компанії Google, яка володіє відеохостингом YouTube, негайну вимогу «терміново припинити поширення на території Росії неправдивих відомостей політичного характеру про спеціальну операцію Збройних сил Російської Федерації на Україні». В заяві Роскомнадзора підкреслюється, що такі відомості «демонструються російським користувачам відеохостингу YouTube і містять дезінформацію, спрямовану формування у російської інтернет-аудиторії спотвореного сприйняття подій і допомагають у створенні протестних настроїв». Офіційна установа вимагає від YouTube переглянути принципи модерування контенту і припинити його демонстрацію російським користувачам.

За три дні до цього Роскомнадзор пригрозив компанії Google штрафом в розмірі 5 млн рублів за «відповідальність за поширення контекстної реклами, що містить недостовірну суспільно значиму інформацію».

Вчора, 2 березня, російське видання Роскомсвобода повідомило, що в Росії почали тестувати обмеження доступу до доменних імен відеохостинга YouTube. Деякі домени цього сервісу були недоступні ще вчора по причині ймовірного сповільнення. За даними Роскомсвободи, блокування здійснювалось за допомогою DPI-обладнання. Це спеціальні пристрої, які є у кожного інтернет-провайдера Росії і які можуть фільтрувати мережевий трафік, обмежувати його швидкість чи зовсім його блокувати. 

Нагадаємо, що протягом останнього тижня в Росії частково заблокували Facebook, сповільнили роботу Twitter та пригрозили блокуванням «Вікіпедії». Таким темпами скоро Росію повністю відключать від загальносвітового інтернету.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакери Anonymous отримали контроль над російським ядерним реактором