Росія може увійти в дефолт 4 травня — Wall Street Journal

Суверенний дефолт росії стає ще ближчим. 20 квітня американські регулятори ринку облігацій оголосили, що москва не виконала своїх зобовʼязань з обслуговування держборгу. У кремлі пропонували кредиторам виплатити за доларовими облігаціями в рублях.

Про це повідомляє видання Wall Street Journal.

6 квітня у росії намагалися оплатити держборг у рублях. Це сталося після того, як американський банк JPMorgan відмовився перевести власникам російських облігацій $649 млн. Ці кошти через санкції заморожені на рахунках Центрального банку росії.

Це означає, що якщо росія не виплатить цю суму до 4 травня, часу закінчення так званого пільгового періоду, вона формально опиниться у стані дефолту. Борги, які москва відмовляється обслуговувати, становлять $6 млрд.

Міністерство фінансів росії продовжує стверджувати, що воно виконало зобовʼязання, адже у відомстві спробували оплатити відсотки за боргами у рублях.

Інвестори, які купують страхові інструменти, що захищають власників російських держоблігацій у разі дефолту, оцінюють його ймовірність у 93%.

Раніше видання Bloomberg писало, що дефолт росії уперше за століття майже неминучий.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Глава Єврокомісії назвала дефолт росії питанням часу