Росія не буде розслідувати падіння літака Пригожина за міжнародними правилами

Росія заявила, що не буде розслідувати падіння літака, в якому загинув Євгеній Пригожин, згідно з міжнародними правилами «в даний момент».

Про це повідомляє Reuters.

Своє рішення Москва оголосила Бразильському центру з вивчення та запобігання авіаційним подіям (CENIPA). Він зацікавлений в участі у розслідуванні, оскільки ватажок «вагнерівців» помер у бразильському літаку Embraer Legacy 600.

Деякі колишні слідчі кажуть, що рішення рф зрозуміле, оскільки Кремль підозрюють в організації авіакатастрофи. До того ж, рейс, яким летів Пригожин, був внутрішнім, тому розслідувати його падіння за міжнародними правилами не обов'язково.

Бразилія хотіла б приєднатись до розслідування, оскільки ще близько 800 літаків Embraer зараз перебувають в експлуатації.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області росії впав приватний літак Embraer Legacy, який здійснював рейс Москва — Санкт-Петербург. Очевидці розповіли, що перед падінням літака чули вибухи, характерні для роботи ППО.

Тоді Росавіація оприлюднила список пасажирів, до якого увійшов і сам Пригожин. Потім молекулярно-генетична експертиза підтвердила смерть ватажків ПВК «Вагнер».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії офіційно підтвердили смерть ватажка «вагнерівців» Пригожина та Уткіна