Росія не збирається брати участь у другому Саміті миру — МЗС рф

Росія не планує брати участь у другому Саміті миру, який організує Україна.

Про це сказав Михайло Галузін, заступник очільниці російського МЗС, якого цитує пропагандистське агентство «РИА Новости».

Другий саміт там назвали «спробою реабілітуватися за провал» під час першого саміту у Швейцарії. Також Галузін додав, що «формула миру» президента України Володимира Зеленського, є, мовляв, «безвихідною й ультимативною».

Раніше Зеленський заявляв, що після завершення першого Саміту миру минуть «місяці, а не роки» до проведення наступного саміту. Водночас щодо участі на ньому росії президент України Володимир Зеленський казав, що це означатиме готовність москви завершити війну. 

11 липня видання Bloomberg з посиланням на обізнані джерела та низку чиновників повідомило, що Україна планує провести другий Саміт миру до президентських виборів у США.

Перший Саміт миру: що відомо

Перший Саміт миру, організований Україною, пройшов у Швейцарії 15—16 червня. У ньому взяли участь 91 держава та 8 міжнародних організацій. Через відсутність рф на саміті деякі країни, зокрема і Китай, відмовилися надіслати своїх представників на зустріч, оскільки вважають її марною без участі «обох сторін конфлікту».

За підсумками Саміту було підписане комюніке з трьома головними пунктами — ядерна безпека, глобальна продовольча безпека та звільнення депортованих дітей, військовополонених і незаконно затриманих цивільних. Це комюніке підписали 80 держав і 6 організацій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ЄС обговорять самодіяльну «мирну місію» Віктора Орбана — ЗМІ