Росія передала Саудівській Аравії десятьох іноземних військовополонених

У середу, 21 вересня російська влада передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців. Літак із ними вже приземлився в арабській країні.

Про це пише видання Al-Arabiya.

Звільнення відбулося за посередництва принца Саудівської Аравії. Зазначається, що він напряму комунікував із кремлем та українською стороною.

Відомо, що росіяни передали пʼятьох британців, одного марокканця, одного шведа, одного хорвата та двох американців. Їхні імена поки що не називають, однак їхні громадянства співпадають із публічно відомими фактами потрапляння в полон іноземців, які воювали на боці ЗСУ. Деяких із них бойовики на окупованому Донбасі навіть встигли «засудити» до смертної кари.

Ймовірно, росіяни відпустили громадянина Швеції Матіаса Густавссона, громадянина Хорватії Векослава Пребіга, громадян Великої Британії Джона Гардінґа, Ендрю Хілла, Ділана Хілі, Шона Піннера та Ейдена Есліна, громадянина Марокко Саадуна Брагіма, а також двох громадян США — Олександра Дрюке та Енді Хʼюна.

Як пише Al Arabiya, зараз тривають зусилля щодо обміну 50 українців на 200 росіян. За словами джерел, у списку може бути віктор медведчук — один із близьких союзників президента росії володимира путіна.

Поки що невідомо, чи є сьогоднішнє звільнення полонених частиною цієї конкретної угоди.

Раніше російські пропагандисти вперше показали інтерв’ю із полоненою «Пташкою» з «Азовсталі».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Суд ДНР» дозволив стратити іноземців, які воювали на боці України — росЗМІ