Росія перекинула три батальйони у Білорусі поближче до кордону з Україною — Наєв (відео)

На території білорусі перекинуто три російські батальйони до районів, які межують з кордоном України. Про це розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«На території республіки білорусь розпочато перевірку підрозділів 2-ої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії. Зокрема, мотострілецький батальйон та два танкових батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України», — повідомив він.

За словами Наєва, дані заходи відбуваються на тлі раптової перевірки збройних сил противника, під час якої відпрацьовують дії наступального характеру.

Водночас українські військові продовжують навчання на випадок повторного російського наступу з півночі.

Зокрема, Сили оборони відпрацьовують елементи протидії висадці повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп противника в район об’єкта критичної інфраструктури – нанесення вогневого ураження силами мінометної та артилерійської батарей, взяття противника в кільце, переправи через водну перешкоду, відбиття масованої атаки безпілотних летальних апаратів та повне знищення усіма наявними засобами.

Нагадаємо, за словами керівника ГУР Кирила Буданова, наразі імовірність повторного наступу росії з території Білорусі залишається низькою. «Було б неправильно ігнорувати цю можливість, але також неправильно говорити, що у нас є якісь дані, які підтверджують її існування», — зазначив він в інтерв'ю The New York Times.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 24 грудня