Росія перенесла свої військові навчання від берегів Ірландії. Чому це сталося?

Військово-морський флот Росії переніс свої навчання далі від берегів Ірландії після того, як рибалки та політики скаржилися, що вони можуть зашкодити морській фауні.

Про це пише BBC.

У лютому Росія планувала провести військово-морські навчання приблизно за 240 км від узбережжя Ірландії. Цей район перебуває за межами територіальних вод Ірландії, але у межах її економічної зони для освоєння морських ресурсів.

Ірландський політик Малкольм Нунан звернувся до посла Росії у Дубліні. І зазначив, що, наприклад, підводні звуки від техніки можуть негативно впливати на деяких тварин: кашалотів, дзьоборилових та синіх китів. Зокрема у тварин може порушитись слух.

Група ірландських рибалок також заявляла, що влаштує мирні протести, щоб домогтися скасування військових навчань.

Проти навчань виступив і Саймон Ковені, міністр закордонних справ та оборони Ірландії. Він спершу заявляв, що країна не має повноважень зупинити іноземні навчання, проте направив листа міністру оборони РФ Сергію Шойгу.

«Цього тижня я написав міністру оборони Росії з проханням переглянути проведення морських навчань біля берегів Ірландії. Я отримав листа, що підтверджує, що російські навчання перенесуть за межі виключної економічної зони Ірландії», — написав Ковені.

Раніше Chas News повідомляв, що війська та авіація Західного військового округу завершили планову перевірку та повертаються до місць базування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Росії продезинфікували сніг на цвинтарі перед приїздом Путіна та виставили снайперів