Росія заявила про повернення частини військ на місця постійної дислокації
Getty Images

Війська та авіація Західного військового округу завершили планову перевірку та повертаються до місць базування.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на пресслужбу військового округу.

У штабі повідомили, що підрозділи бригад зв'язку, загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту прибувають до пунктів постійної дислокації.

«Авіація, яка задіяна в ході перевірки, також повернулася на аеродроми базування», — заявили в пресслужбі.

Втім зазначили, що планові заходи бойової підготовки на полігонах продовжуються.

«Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО», — заявив командувач військ ЗВО Олександр Журавльов.

25 січня про раптову перевірку оголосили Західний та Південний військові округи Росії. За день до того країни НАТО повідомили, що перекинуть до Східної Європи додаткові кораблі та винищувачі на тлі загрози з боку Росії.

Але РФ продовжує перекидати війська на навчання Білорусі і Росії «Союзна рішучість». Цьогоріч відбудуться вперше і триватимуть з 10 до 20 лютого. 

Лукашенко заявляв, що планує стягнути «цілий контингент» військових до кордону з Україною під час спільних навчать з Росією. Він нібито вбачає загрозу у скупченні українських військових на межі з Білоруссю. США попередили Білорусь про наслідки у разі вторгнення Росії в Україну з їхньої території.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Навіщо Росія задумалася про визнання «ДНР» та «ЛНР», якщо відмовлялася зробити це вісім попередніх років