Росія перетворила «вишки Бойко» на військові об'єкти — Одеська ОВА

Російські окупанти розмістили військове обладнання на бурових платформах, щоби посилити контрольна північно-західною частиною Чорного моря. Про це розповів на брифінгу Сергій Братчук, речник начальника Одеської обласної військової адміністрації.

«На тих вежах, про які йдеться, Росія організувала такі собі маленькі гарнізони, притягнула туди засоби протиповітряної оборони, зокрема для радіолокаційної боротьби, розвідки, тобто ці платформи перетворилися на такі пункти зміцнення, які допомагали і допомагають росіянам орієнтуватися на повний контроль північно-західної частини Чорного моря», — зазначив він

За його словами, Україна мала всі підстави діяти на випередження та порадив дочекатися офіційної інформації.

Братчук додав, що окупанти намагаються перетворити острів Зміїний на сухопутний аналог крейсера «Москва», який було знищено українськими захисниками.

«Тобто говоримо про систему протиповітряної оборони, про ракетні системи залпового вогню… про радіолокацію, розвідку і поки що гарнізон», — пояснив речник.

Він також наголосив, що Чорноморський флот рф постійно маневрує, перегруповується в акваторії Чорного моря, але не може вже підійти до українського узбережжя на ту відстань, на яку міг навесні, навіть у травні.

«Нині вони розташовуються за 80-100 км від берега. Тактика ворога така — ракети, ракети і ракети», — зауважив Братчук.

Нагадаємо, 20 червня також стало відомо про обстріл захоплених росією бурових платформ у Чорному морі. Пожежу на них окупанти не можуть потушити ще й досі. При цьому в ЗСУ офіційно цю подію не коментували.

Натомість 21 червня Оперативне командування «Південь» розповіло про зосереджений удар по острову Зміїний, який завдав окупантам значних втрат.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ВМС ЗС України вразили російський буксир «Василій Бех» зі зброєю на борту (оновлено)