Росія почала обстрілювати сама себе для нагнітання антиукраїнської істерії — РНБО

Російські спецслужби почали реалізацію провокацій на кордоні для нагнітання антиукраїнських настроїв в середині рф.

Про це інформує Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Спецслужби ворога розпочали реалізацію плану проведення терактів для нагнітання антиукраїнської істерії в рф», — йдеться у повідомленні.

В РНБО навели навели два таких приклади.

13 квітня губернатор Курської області заявив про обстріл нібито з української території російського прикордонного наряду в Кореневському районі. В повідомленні зазначається, що обстріл відбувся з лісосмуги на українській території;

14 квітня фсб рф звинуватила Україну в обстрілі прикордонного пункту пропуску в Брянській області, внаслідок якого було пошкоджено два автомобілі.

Однак з моменту виходу повідомлення Центру протидії дезінформації в росії додали нові звинувачення на адресу України.

Слідчий комітет рф заявив, що два українські гелікоптери із важким озброєнням завдали 6 авіаударів по селищу Клімово в Брянській області.

Російські силовики навіть одразу вигадали мотив, яким нібито керувалося ЗСУ, віддаючи наказ для проведення цієї безглуздої з військової точки зору операції. Начебто обстріл житлових будинків було проведено «з метою впливу на прийняття органами влади рф рішення про припинення спеціальної військової операції».

Одночасно про новий обстріл заявив губернатор Бєлгородської області — нібито під удар потрапило село Сподарюшино.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Під Бєлгородом російська військова техніка тричі врізалася в один і той же будинок