Росія знову звинуватила Україну в обстрілі свого прикордонного пункту (відео)

Росія продовжує звинувачувати Україну в обстрілі своєї території.

Цього разу фсб рф заявила, що з української території з мінометів обстріляли пункт пропуску «Нові Юрковичі» в Климовському районі Брянської області.

При цьому начебто під обстріл потрапили більше 30 «українських біженців» та було пошкоджено два автомобілі.

У фсб спочатку заявили, що ніхто не постраждав, але потім російське держагенство ТАСС повідомило, що нібито до місцевої лікарні привезли семеро осіб, зокрема дитину та вагітну жінку.

Відзначимо, що цей район межує з Чернігівською областю, де вже більше тижня не ведуться активні бойові дії.

Хоча, за словами Сергія Дейнеко, голови прикордонної служби, небезпека зберігається. 13 квітня на Чернігівщині фіксувався вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, що відкривали росіяни з боку свого пункту пропуску «Погар».

 

Продовжуємо поновлювати контроль за державним кордоном на напрямках, де Сили оборони України вигнали російських...

Posted by Сергій Дейнеко on Thursday, April 14, 2022

Нагадаємо, 29 березня у Бєлгороді сталася пожежа на складі боєприпасів, а 1 квітня два гелікоптери Мі-24 обстріляли ракетами нафтобазу у Бєлгороді. Українське військово-політичне керівництво причетність ЗСУ до цих подій не підтверджувало.

Після цього росія постійно звинувачує Україні в обстрілах своєї території. Так, 13 квітня  губернатор Курської області Роман Старовойт заявив про обстріл КПП нібито з боку України.

При цьому незалежні дослідники у частині випадків довели, що ці удари завдавалися з території росії.

13 квітня російське міноборони пригрозило завдати удари по «центрам прийняття рішень», зокрема, у Києві, у разі, якщо Україна не припинить обстріли території росії.

Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони України, раніше попередив, що російські спецслужби планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли для нагнітання антиукраїнської істерії.