Росія погрожує завдати удари по «центрам прийняття рішень» у Києві
Харківська ОДА після обстрілу

Російське військове керівництво погрожує завдати удари по «центрам прийняття рішень», зокрема, у Києві.

Про це заявив спікер міноборони рф Ігор Конашенков.

«Бачимо спроби диверсій та нанесення ударів українськими військами по об'єктам на території росії. Якщо подібні диверсії продовжаться, зс рф нанесуть удари по центрам прийняття рішень, зокрема у києві», — сказав він.

Відзначимо, що російські війська з перших днів повномасштабного вторгнення наносить удари по урядовим будівлям в Україні. Зокрема, ракетних обстрілів зазнали будівлі Харківської та Миколаївської ОДА.

Нагадаємо, 29 березня у Бєлгороді сталася пожежа на складі боєприпасів, а 1 квітня два гелікоптери Мі-24 обстріляли ракетами нафтобазу у Бєлгороді. Українське військово-політичне керівництво причетність ЗСУ до цих подій не підтверджувало.

Після цього росія постійно звинувачує Україні в обстрілах своєї території. При цьому незалежні дослідники у частині випадків довели, що ці удари завдавалися з території росії.

Тим часом в більшості прикордонних областей рф оголосили підвищений рівень терористичної загрози, а російські ЗМІ останнім часом активізували поширення фейків про підготовку терактів.

Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони України, попередив, що російські спецслужби планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли для нагнітання антиукраїнської істерії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія готує провокації у прикордонній з Україною Курській області