Росія посилює сили ППО на острові Зміїний — британська розвідка
ЗРК «Тор» / Ілюстративне фото

Росія після втрати крейсера «Москва» посилює сили протиповітряної оборони на острові Зміїний. Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

В Міноборони Британії повідомляють, що на острів імовірно перемістили серед іншого ЗРК «Тор» та «Панцир» (по класифікації НАТО — SA-15 і SA-22).

У розвідці припускають, що ці комплекси мають захищати від удару з повітря російські кораблі навколо Зміїного.

«Активність рф на українському острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя та перешкоджає відновленню морської торгівлі, у тому числі експорту українського зерна», — йдеться у звіті.

Також у розвідці прокоментували ракетний удар по залізничній інфраструктурі у Києві вранці 5 червня. В Британії вважають, що росіяни намагалися зірвати постачання західної військової техніки до передових українських підрозділів.

Щодо ситуації на Донбасі у звіті Міноборони Британії повідомляється про запеклі бої у Сєвєродонецьку та наступ росіян у напрямку Слов'янська з метою оточення українських сил.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський відвідав позиції ЗСУ в районі Бахмута та Лисичанська (відео)