Росія стверджує, що знайшла винних у вибуху на Кримському мосту 8 жовтня
СБУ

Росія заявляє, що організаторами вибуху на Кримському мосту були Головне управління розвідки України, його керівник Кирило Буданов та агентура.

За словами росіян, бомбу замаскували в рулони із поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою 22,77 тонни. Їх нібито переправили у Болгарію, потім в Грузію, а згодом й у Вірменію. Окупанти заявляють, що окрім українців, у схемі брали участь громадяни Грузії та Вірменії.

Вантаж перевезли у Краснодарський край, де документи були змінені, а отримувачем вказали неіснуючу фірму в Криму. Після цього палети, за версією російського слідства, завантажили в машину громадянина рф Махіра Юсубова та відправили у Сімферополь. Вибух на мосту стався 8 жовтня.

Росіяни стверджують, що переміщення вантажу контролював «співробітник ГУР», який нібито представлявся Іваном Івановичем. Слідчі рф кажуть, що затримали п'ятьох громадян росії, трьох громадян України та одного вірменина.

8 жовтня на Кримському мосту, який сполучає окупований півострів із росією, сталася потужна пожежа. Частина переправи впала в море, пошкоджені залізничні колії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Медведєв пригрозив знищити відповідальних за вибух на Кримському мосту