Росія вдарила по «Охмадиту» крилатою ракетою Х-101 — СБУ (фото)

Слідчі Служби безпеки України встановили, що росія ударила по «Охматдиту ракетою Х-101. 

Правоохоронці знайшли на місці трагедії уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частину руля цієї ж ракети. 

Голова СБУ Василь Малюк заявив, що Служба зробить усе можливе, щоб «ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні».

Слідчо-оперативна група СБУ разом з Національною поліцією та іншими відповідними службами продовжують роботу на місці трагедії. 

У межах кримінального провадження, розпочатого Службою безпеки за порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, триває розслідування.

Удар по Києву 8 липня: деталі

У понеділок, 8 липня росія завдала масованого ракетного удару по регіонах України 40 ракетами різних типів. Окупанти атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Покровськ та Краматорськ. 

Під ворожим вогнем опинилася дитяча лікарня «Охматдит». Як повідомила Національна поліція, станом на 12:50 було відомо про двох загиблих. 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що пошкоджені реанімаційні, операційні та онкологічне відділення. За його словами, всіх, хто потребує допомоги, перевозять до інших лікарень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Удар по Дніпру 28 червня: рятувальники завершили розбір завалів (фото)