Росія відреагувала на висновки Організації заборони хімзброї щодо отруєння Навального
Пресслужба МЗС Росії

Міністерство закордонних справ Росії планує оприлюднити своє бачення ситуації з взаємодією Німеччини і секретаріату Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в справі про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

«Фантастична історія, ініційована з подачі Берліна його євроатлантичними союзниками укупі з керівництвом технічного секретаріату ОЗХЗ, отримала своє продовження за заздалегідь спланованим конспірологічним сценарієм», — йдеться у повідомленні МЗС РФ.

 

‼️Комментарий Департамента информации и печати МИД России по ситуации вокруг А.Навального 🔹Обратили внимание на вполне...

Posted by Russian Foreign Ministry - МИД России on Tuesday, October 6, 2020

Росія заявила, що надасть державам учасникам ОЗХЗ свою «хронологію закулісних маніпуляцій основних дійових осіб цієї вистави».

Нагадуємо, 20 серпня Олексія Навального госпіталізували непритомним з літака в Росії. 22 серпня його перевезли до німецької клініки Charité. Пізніше лікарі заявили, що Навального отруїли хімічною речовиною з групи «Новачок» під назвою інгібітор холінестерази. 23 вересня політика виписали зі стаціонару. 

1 жовтня Навальний заявив, що за його отруєнням стоїть президент Росії Володимир Путін. 

Раніше ми писали, що в Організації заборони хімічної зброї підтвердили сліди «Новачка» в організмі Олексія Навального. 

ЄС під «Новачком». Як на саміті у Брюсселі Європа хотіла, але не змогла відмовитися від «Північного потоку-2»