Росія влучила у ТЦ в Кременчуці через погану якість своїх ракет — британська розвідка

Метою російського удару у Кременчуці, імовірно, був не торговельний центр, а завод поряд. Однак ракета через погану якість не попала у ціль та у результаті вбила багато цивільних.

Про це повідомляється у новому звіті британської розвідки.

«Існує реальна ймовірність, що ракетний удар по Кременчуцькому торговому центру 27 червня 2022 року мав на меті вразити сусідній інфраструктурний об’єкт», — повідомляє Міноборони Великої Британії.

Розвідка нагадує, що неточність російських ударів на великій відстані раніше вже призводила до масових жертв серед цивільного населення, у тому числі на залізничному вокзалі Краматорська 9 квітня 2022 року.

«Російські планувальники, швидше за все, залишаються готовими до високого рівня побічної шкоди, коли відчувають військову необхідність для удару по цілі. Майже напевно, що Росія продовжуватиме завдавати ударів, намагаючись перешкодити постачанню українських фронтових сил», — йдеться у звіті.

Британська розвідка також припускає, що дефіцит у росії більш сучасної високоточної ударної зброї та професійні недоліки наведення, швидше за все, призведуть до нових жертв серед цивільного населення.

Нагадаємо, за останніми даними в результаті ракетної атаки у Кремечуці загинули 18 осіб, 59 поранені, 36 вважаються зниклими безвісти. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Непрацюючий» ТЦ у Кременчуці 27 червня заробив 2,9 млн грн: Гетьманцев про ворожі фейки