Росія запустила альтернативу Google Play — магазин NashStore. Його одразу атакували хакери

В росії запустили магазин мобільних додатків NashStore. Це альтернатива каталогу Google Play, який не доступний росіянам. В перший день після запуску NashStore став жертвою потужної DDoS-атаки.

Щоб встановити додаток для NashStore на свої пристрої, користувачам потрібно дозволити інсталяцію додатків з альтернативних джерел. Така опція зазвичай знижує захищеність смартфону на Android.

Розробник додатку — некомерційна організація «Цифрові платформи» повідомила, що в каталозі NashStore можуть реєструватися й розробники, які зацікавлені в тому, щоб не втратити російський ринок.

На момент запуску в NashStore доступні десятки додатків, в першу чергу, продуктів, орієнтованих на російську аудиторію. Серед цих додатків є мобільні застосунки підсанкційних банків, до прикладу, Альфа-банк та  Совкомбанк.

Декілька російських видань повідомили, що після запуску NashStore працював з перебоями, а сама «Цифрова платформа» заявила про потужну DDoS-атаку на офіційний сайт NashStore.

Chas News писав, що компанія Google обмежила роботу Google Play в росії ще на початку березня. А на початку травня були заблоковані платні додатки для розробників з росії.

Також Chas News веде онлайн головних подій війни.

Росія здійснила кібератаку на міськраду Львова та оприлюднила частину файлів