Росіян та білорусів позбавили 7 тис. мобільних додатків з App Store

За даними дослідницької компанії Sensor Tower, майже 7 тис. мобільних додатків зникли з російського App Store та майже 6 тис. з білоруського.

Ці застосунки завантажували в росії близько 218 млн разів. Найбільш популярними по числу завантажень мобільними аплікаціями наразі є VPN-інструменти. Нагадаємо, що популярність VPN за останні два тижні виросла на 2000%

Зазвичай адміністрації мобільних магазинів самі видаляють додатки, до прикладу, якщо ті порушують правила або давно не оновлюються. В середньому з російського App Store за два тижні видаляли близько 3 тис. мобільних додатків, таку ж кількість прибирали і з американської версії магазину.

Проте з моменту початку війни в Україні ця кількість виросла вдвічі. Причому причинами видалення в цьому випадку часто є ініціативи компаній, які перестали працювати на російському ринку. До прикладу, з App Store видалили додатки Coca-Cola, H&M, Eurosport, ігри, створенні компаніями Zynga, Supercell, Take-Two.

Також зникли програми для здоров’я від MyFitnessPal та Kaiser Permanente, стрімінгова платформа Netflix, додатки для знайомств Bumble і Badoo та навіть такі утилітарні інструменти, як The Weather Channel, IMBD, Google Home.

Однак наразі не всі технологічні гіганти повністю вийшли з російського App Store. До прикладу, тут можна знайти багато додатків, створених Microsoft (Word, Excel) та Google (Документи, Таблиці, Презентації). 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії та білорусі платити в онлайні стане небезпечно. Все через санкції