Використання VPN в Російській Федерації за два тижні виросло на 2000%

Блокування сервісів Facebook та Instagram призвело до росту популярності VPN-інструментів в Росії.

За даними компанії моніторингу Top10VPN, за останні два тижні попит на VPN-програми в РФ виріс більше як на 2000% в порівнянні з аналогічним періодом початку лютого.

Аналіз, проведений Top10VPN, показав, що в останні три тижні Росія заблокувала більше 300 веб-сайтів, які розповідали правду про війну проти України. Іще один звіт демонструє ріст інтересу до VPN — компанія safedetectives.com проаналізувала цей показник в перші дні активного блокування сервісів. 

Проте цікавість пересічних користувачів до VPN-інструментів впирається в спроби Роскомнадзору заблокувати такі сервіси в Росії.

До прикладу, на даний момент відомо про понад 20 заблокованих VPN-інструментів для російських користувачів, серед них — Hola! VPN, IPVanish VPN, KeepSolid VPN Unlimited, Nord VPN, ExpressVPN, Speedify VPN та ряд інших.

В Роскомнадзорі підкреслили, що дозволять компаніям працювати з VPN-інструментами, якщо цього вимагають їх технологічні процеси, проте для пересічних користувачів такі сервіси будуть поступово обмежувати. 

Наразі в Росії заблоковані продукти компанії Meta (Facebook) — Facebook та Instagram — і Роскомнадзор готується до блокування YouTube

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Криптовалютна біржа Coinbase заблокувала 25 тис. криптогаманців росіян