Росіянам доведеться попрощатися з YouTube, якщо платформа не виконає вимогу Роскомнадзора

Іще один популярний сервіс скоро може перестати бути доступним росіянам.

Роскомнадзор озвучив вимогу до адміністрації YouTube відновити доступ до каналів «Радянське телебачення. Гостелерадіофонд» та «Радянське радіо. Гостелерадіофонд».

Іронією є той факт, що аргументуючи свою вимогу, Роскомнадзор заявив, що блокування цих каналів порушує ключові засади вільного поширення інформації та доступу до неї. В заяві регулятора підкреслюється, що таке блокування доводить факт дискримінації проти всього російського.

Видання «РИА Новости» цитує заступника голови комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій та зв'язку Антона Горелкіна, який заявив, що у випадку невиконання вимог Роскомнадзору відеохостинг YouTube може спіткати доля Instagram, тобто він буде заблокований. 

Згадаймо, що наприкінці минулого тижня після зміни правил Meta (Facebook) стосовно мови ненависті на платформах, Роскомнадзор прийняв рішення заблокувати Instagram, і почав його реалізовувати в ніч з 13 на 14 березня.

Рішення про блокування YouTube в Росії вперше прозвучало ще на початку березня — це була вимога «терміново припинити поширення на території Росії неправдивих відомостей політичного характеру про спеціальну операцію Збройних сил Російської Федерації на Україні». 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС запровадить санкції на російську металургію