Росіяни могли погодитися на евакуацію з «Азовсталі», щоб швидше оголосити Маріуполь взятим — ISW
Азов

Американський інститут вивчення війни (ISW) у щоденному аналізі заявив, що росія могла погодитися на вивезення захисників «Азовсталі», щоб швидше назвати Маріуполь своїм.

Фахівці також посилаються на дані української розвідки про підготовку окупантами престуру для іноземних журналістів загарбаними територіями 18-21 травня. Ймовірно, вони б хотіли мати Маріуполь під контролем у цей час.

В ISW також припускають, що росія могла погодитися на евакуацію українських військових для оголошення «перемоги» і відвернення уваги від невдалого форсування Сіверського Донця та й загалом повільного просування своїх сил.

Експерти зазначають, що вивезення українців із заводу спровокувало шквал обурення в російських соцмережах, оскільки суспільство розраховувало, що захисників «Азовсталі» просто знищать.

Кремль створив багато пропаганди із зображенням «успішних» атак заводу. Тепер звичайному громадянину важко співставити тріумфальні заяви та раптову евакуацію українських бійців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.