Росіяни могли використати поїздку Порошенка за кордон для поширення ІПСО — СБУ

Колишнього президента Петра Порошенка не випустили за кордон через підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб.

Про це повідомили в СБУ.

За даними правоохоронців, окупанти хотіли використати заплановану зустріч очільника партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка з проросійським прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

«За задумом спецслужб рф, проведення широкомасштабної ІПСО має призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукатиме представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з рф на умовах заморожування війни», — йдеться в повідомленні.

СБУ звернулася до Офісу Президента, Кабміну та Парламенту із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації відряджень українських делегацій.

Через це керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на відрядження Порошенку.

Нагадаємо, 1 грудня прикордонники не випустили Порошенка за кордон. Лідер Євросолідарності запевнив, що мав дозвіл від голови Ради, але його скасували.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 23—29 листопада