Росіяни подали позов до Netflix через призупинення роботи

Колективний позов до сервісу Netflix від російських користувачів було подано через те, що припинення роботи сервісу в країні стало причиною «порушення прав користувачів через односторонню відмову Netflix надавати послуги на території росії». На думку адвокатів, це рішення сервісу порушує публічний договір, який не передбачає односторонньої вимоги від виконання зобов’язань.

Сума в 60 млн рублів передбачає компенсацію в 2 млн рублів кожному з ініціаторів позову та штраф в розмірі 50% від суми, яка буде призначена позивачам. Поки до позову доєдналось 20 користувачів, але планується, що їх число виросте до 100. То ж загальна сума позову може також збільшитись.

Netflix ще на початку березня повідомив про припинення роботи в росії, а наприкінці місяця видалив додаток з магазинів App Store та Google Play. На момент призупинення роботи Netflix в росії налічувалося біля 1 млн підписників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія порушує роботу системи GPS в Україні — Космічні сили США