Росію відсторонили від «Євробачення-2022», а Формула-1 скасувала проведення Гран-прі Росії

У п’ятницю, 25 лютого,  Європейський мовний союз (EBU) усунув Росію від участі у «Євробаченні-2022» у відповідь на її вторгнення в Україну.

«Це рішення пов’язане зі стурбованістю тим, що у світлі безпрецедентної кризи в Україні включення російської заявки до цьогорічного конкурсу завдасть шкоди репутації конкурсу», — зазначено у заяві.

Для ухвалення рішення були потрібні консультації з рештою членів конкурсу.

Раніше одразу три скандинавські мовники заявили, що міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2022 повинен «об'єднувати нації та уславлювати різноманітність культур за допомогою музики».

Вони зазначили, що останніми днями Росія ясно дала зрозуміти, що не зацікавлена ні в об'єднанні націй, ні в уславленні різноманітності.

Формула-1 на офіційному рівні повідомила про виключення Гран-прі Росії із календаря чемпіонату після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення на територію України.

«Ми зі смутком і шоком стежимо за розвитком ситуації в Україні та сподіваємося на швидке, мирне вирішення поточної ситуації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

УЄФА забрала у Санкт-Петербурга фінал Ліги чемпіонів. Де тепер відбудеться гра?