Роскомнадзор заборонив рекламувати Google

Головний цензор російського інтернету, Роскомнадзор, оголосив про нові обмеження, які стосуються роботи компанії Google та її сервісів в росії.

Роскомнадзор оголосив про заборону реклами будь-яких сервісів компанії Google та її продуктів та про «інформування» користувачів пошукових систем щодо порушення компанією російського законодавства. Проте у заяві не згадуються деталі щодо того, як саме будуть реалізовані кроки примушення та інформування.

Причиною такого рішення у Роскомнадзорі назвали діяльність відеохостинга YouTube, який «став однією з ключових платформ, які поширюють фейки про хід спеціальної військової операції на території України», що дискредитують російську армію. Окремо Роскомнадзор говорить про поширення на YouTube інформації екстремістських організацій, серед яких «Правий сектор» та «Азов».

Претензії Роскомнадзора до YouTube стали звичною темою в його Telegram-каналі. Організація звинувачує його в цензурі та погрожує заблокувати на території росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.