Роскомнадзор продовжує погрожувати сервісу YouTube

Нова вимога Роскомнадзору (як і чотири попередніх) стосується відеосервісу YouTube. Російський регулятор інтернет-простору погрожує американському відеохостингу та звинувачує його в цензурі.

Цього разу Роскомнадзор вимагає відновити доступ до відео російського Міністерства оборони про засідання якогось підрозділу, пов’язаного з гуманітарним реагуванням на ситуацію в Україні.

Видалення цього відео Роскомнадзор назвав цензурою та порушенням правил вільного поширення інформації.

Претензії Роскомнадзору до YouTube уже нагадують тривалу мильну оперу. Регулятор озвучує вимоги, деякі з них YouTube виконує (хоча більшість ні), натомість Роскомнадзор озвучує наступні вимоги.

До прикладу, два дні тому, після того, як YouTube розблокував доступ до двох каналів з архівами телебачення та радіо, Роскомнадзор став вимагати розблокування каналу «глави» окупованого Криму.

Ще в середині березня російський онлайн-цензор вимагав від YouTube припинити поширювати фейки і кожного разу Роскомнадзор погрожує блокуванням відеосервісу в країні. Проте до сьогодні цю погрозу не виконав. Принаймні поки. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лукашенко не поспішає блокувати соцмережі