YouTube виконав вимогу Роскомнадзора. Той висунув нову
Unsplash

Відеосервіс YouTube розблокував два відеоканали «Радянське телебачення. Гостелерадіофонд» та «Радянське радіо. Гостелерадіофонд». Вимогу щодо їх розблокування головний цензор російського інтернету, Роскомнадзор, озвучив ще 14 березня.

Коментуючи своє рішення, в компанії Google, яка володіє сервісом YouTube, повідомили, що не блокуватимуть російські канали, які містять не новинний контент, до прикладу, розважальні шоу чи історичні передачі. 

Сьогодні ж Роскомнадзор висунув нову вимогу до YouTube — тепер організація вимагає розблокувати доступ до каналу «голови Криму» Аксьонова.

У своїй претензії до YouTube російський регулятор назвав його дії інструментом вибіркової цензури, що спрямована проти російських медіа та політичних діячів і заявив, що це все порушує базові принципи вільного поширення інформації.

Війна між YouTube та Роскомнадзором триває практично з початку війни росії проти України. В країні уже заблоковано багато закордонних соціальних платформ, YouTube поки доступний, але, ймовірно, його блокування — це питання часу, принаймні, якщо оцінювати частоту претензій до відеохостингу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії заблокували сервіс News Google