Роскомнадзор назвав YouTube терористом і готується до блокування

Головна російська організація, що займається цензурую в онлайн-просторі, вимагає від компанії Google припинити поширення погроз щодо громадян росії на відеохостингу YouTube.

В якості прикладів таких погроз Роскомнадзор назвав рекламу із закликами виводити з ладу залізничні комунікації росії та білорусі. Власне ці відео регулятор назвав терористичними і такими, які демонструють антиросійську позицію компанії Google.

Роскомнадзор вимагає припинити трансляцію цих роликів та підкреслює, що на платформах Meta та Google розгорнута цілеспрямована кампанія по дискредитації російських військових, медіа та державних діячів, а загалом сервіси стали площадками для інформаційних атак на росію.

Генпрокуратура росії вимагає визнати Meta (Facebook) екстремістською організацією. Ще на початку тижня Роскомнадзор озвучував іще одну вимогу до YouTube щодо розблокування каналів. За деякими російськими джерелами, YouTube в росії може бути заблокований протягом найближчих днів — принаймні, до кінця цього тижня.

У США хочуть заблокувати росіянам криптовалюти