Rozetka пояснила збій під час продажу марок з «руським кораблем»

7 травня о 10:00 на сайті інтернет-магазину Rozetka Укрпошта виставила на продаж 30 тисяч марок з «руським кораблем». Однак у багатьох користувачів в означений час майданчик перестав працювати.

Владислав Чечьотник, власник Rozetka, написав у Facebook, що цей збій був спричинений надзвичайно великою кількістю охочих купити марки і сайт не витримав навантаження.

«О 10:03 дві з половиною тисячі людей в секунду робили чекаут на rozetka, купуючи марки. 2500 людей в 1 секунду оформлювали замовлення. Це навантаження перевищувало навантаження чорної п’ятниці в десятки разів. При тому, що ми спокійно витримуємо мільйони людей на день, мільйон людей на годину ми ще не навчилися», — розповів він.

Чечьотник каже, що роботу сайту відновили за годину, проте марок у продажі вже не було, оскільки їх розкупили за лічені секунди.

«Мені зрозуміле розчарування, проте хочу сказати, що квитки на прем’єри якого-небудь Гаррі Поттера або на музичні фестивалі типу Коачел продаються іноді за 5-10 хвилин. То що говорити про марку накладом всього 5 тисяч штук, яка стала справжньою легендою, символом нашої країни! Поодиноким користувачам вдалося купити марки протягом години, коли навантаження на системи падало. Але це щасливі виключення», — зазначив Чечьоткін та закликав Укрпошту випустити додатковий наклад популярної марки.

Нагадаємо, марки серії «Руський воєнний корабль, іді…!»  поступили у продаж 12 квітня — усього Укрпошта випустила 1 млн примірників. Коли 14 квітня стало відомо про потоплення українськими ракетами російського крейсера «Москва», зображеному на марці, вона отримала шалену популярність.

За тиждень майже увесь наклад розкупили. У результаті Укрпошта 20 квітня припинила продаж марок у своїх відділеннях, а останні 100 тисяч вирішила реалізувати через інтернет.

Додатковий наклад марок Укрпошта вирішила не робити, але анонсувала випуск нової серії «Руський воєнний Ккорабель … ВСЬО» у 5 млн примірників. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Гасла війни. Як виникли найпопулярніші фрази російсько-українського конфлікту