Розробник програмного забезпечення SAP остаточно виходить з ринку росії та білорусі

Німецька компанія SAP, яка розробляє корпоративне програмне забезпечення, повідомила про припинення продажів в росії та білорусі та заявила про підтримку України. Одночасно з цим SAP припиняє всі хмарні операції.

Підкресливши, що дані в центрах обробки даних належать кінцевим користувачам, а не компанії, SAP зробила наступну заяву. Користувачам сервісів буде надано вибір — вивантажити дані, видалити їх або перенести на сервер поза росією. Проте навіть при виборі останнього варіанта компанія не працюватиме з російськими клієнтами після завершення терміну підписки.

Окрім того, SAP заявила про припинення підтримки локальних продуктів, проте не заборонила клієнтам використовувати своє програмне забезпечення. І повідомила, що продовжить виконувати свої зобов’язання перед клієнтами, які не підпадають під санкції.

Одночасно із цим повідомленням SAP заявила про підтримку народу України — профінансувала підтримку біженців у розмірі 3,7 млн , і з них 700 тис. були перераховані останнього тижня.

Раніше компанія Google повідомила про скасування підписки росіян на сервіс Google One, який дозволяв їм отримати додаткове місце для своїх даних.

В Австрії штрафуватимуть за поширення російської пропаганди