Розстріл поліцейських на Вінниччині: нападники перевозили 100 гранат та 25 тисяч набоїв
Валерій Василаке / Суспільне Вінниця

Правоохоронці знайшли у водоймі близько 100 гранат та 25 тисяч набоїв, які викинули обвинувачені у нападі на поліцейських на Вінниччині. Про це в ефірі телеканалу Київ 24 повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк.

«У водоймі, в якій зловмисники залишили боєприпаси, було знайдено на даний час близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них, та близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї калібру 5.45. Це попередні дані, на даний час слідчі ще проводять огляд місця подій та описують все інше майно», — сказав Рихлюк.

За його словами, нападники розповіли, що везли боєприпаси у свій будинок на Вінниччині.

Нагадаємо, сьогодні близько 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району патрульні поліцейські зупинили легковий автомобіль для перевірки, у якому перебували двоє військових. Під час перевірки вони відкрили вогонь.

У результаті загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, його колега отримав поранення.

Підозрюваних, сина й батька Велерія і Віталія Василаке, затримали 21 квітня у селі Липецьке на Одещині. Крім того, правоохоронці знайшли на території Вінницької області їхнє авто з боєприпасами, а також імовірне знаряддя вбивства. 

22 квітня їм повідомили про підозри у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві. Того ж дня суд їх заарештував без права внесення застави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Рівненщині двоє чоловіків напали на прикордонників під час служби (фото)