Розстріл поліцейських на Вінничині: підозрюваних затримали на Одещині (фото, оновлено)

У неділю, 21 квітня в Одеській області затримали двох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві патрульного і пораненні іншого напередодні. Їм загрожує довічне увʼязнення.

Про це повідомила Нацполіція.

Затримані — двоє військових, батько й син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, встиг поранити їх.

Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, встиг поранити нападників — він захищав напарника, на якого підозрювані напали першим.

Обставини події та мотиви нападу встановлюються. Справу відкрили за статтею 348 Кримінального кодексу України — посягання на життя працівника правоохоронного органу.

Обох зловмисників вдалося затримати за силової підтримки спецпідрозділу Нацполіції КОРД.

Оновлено 15:57 Нападники на поліціянтів на Вінниччині планували втекти за кордон. Про це в етері національного телемаратону повідомила речниця Нацполіції Олена Бережна.

За її словами, чоловіки перебували в закинутій будівлі й мали намір виїхати за кордон. Крім того, Бережна повідомила, що причиною нападу на поліціянтів нібито стало те, що вони перевозили бойові гранати. Утім, остаточну інформацію встановить слідство, коли знайде речові докази.

Що передувало

В ніч на 20 квітня, у Гайсинському районі Вінницької області двоє поліцейських зупинили авто для перевірки. В автомобілі було двоє пасажирів, які відкрили вогонь по правоохоронцях. 20-річний поліцейський Максим Зарецький від отриманих травм помер, його напарник отримав поранення.

У соцмережах ширилась інформація, що до розстрілу патрульних нібито причетні чинні військовослужбовці 28 механізованої бригади ЗСУ. У бригаді цю інформацію спростували. Згодом Сухопутні війська ЗСУ повідомили, що на відео військовослужбовці однієї з частин, але якої саме — не вказали.

Уже ввечері 20 квітня правоохоронці у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на двох поліцейських поблизу села Яланець. Також поруч знайшли боєприпаси.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Рівненщині двоє чоловіків напали на прикордонників під час служби (фото)