Розстріл поліцейських на Вінничині: викрито військового, який допомагав підозрюваним переховуватись

Правоохоронці викрили військовослужбовця, який допоміг переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Йому повідомили про підозру за приховування особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України).

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

Двоє військовослужбовців, 52-річний Валерій Василаке та 26-річний Віталій Василаке, яких розшукували за підозрою у розстрілі поліцейських, попросили співслужбовця допомогти їм переховуватися і виїхати з України.

Фігурант погодився і дозволив сховати авто підозрюваних у гаражі у батька. Валерій Василаке та його син Віталій взяли автомобіль військовослужбовця і поїхали до Подільська Одеської області, де їх і затримали.

Також підозрюваний купив для розшукуваних мобільний телефон та разом із паспортами для виїзду за кордон передав їм ці речі.

Триває досудове розслідування. Зараз готують клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Що передувало

У ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області патрульні поліцейські зупинили легковий автомобіль для перевірки, у якому перебували двоє військових. Під час перевірки вони відкрили вогонь.

У результаті загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, його колега отримав поранення.

Підозрюваних, сина й батька Велерія і Віталія Василаке, затримали 21 квітня у селі Липецьке на Одещині. Крім того, правоохоронці знайшли на території Вінницької області їхнє авто з боєприпасами, а також імовірне знаряддя вбивства. 

22 квітня їм повідомили про підозри у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві. Того ж дня суд їх заарештував без права внесення застави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд виніс вирок за вбивство нацгвардійців на Південмаші у січні 2022 року