Розвідка США не вірить, що громадська думка в росії може змусити путіна припинити війну — CNN

Американська розвідка скептично ставляться до того, що зміна громадської думки у росії спонукатиме володимира путіна припинити вторгнення в Україну.

Про це повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на численні поінформовані джерела.

За даними американської розвідки, путін особисто залучений у планування бойових дій на щоденній основі на рівні нижчого військового командування.

«Не схоже, щоб він надто покладався навіть на фахівців у межах своєї адміністрації чи уряду. Тож доволі важко уявити, що громадська думка на нього вплине», — цитує CNN високопосадовця, що працює в НАТО.

Аналітики та джерела, знайомі з оцінкою розвідки, кажуть, що у російському суспільстві, незважаючи на втрати, залишається високим рівень підтримки війни. Однією з причин, кажуть чиновники, може бути те, що більшість росіян не повною мірою усвідомлюють реальність війни через вкрай репресивне середовище ЗМІ — вони просто не мають достовірної інформації.

Крім того, розвідка США сумнівається, що війна призведе до зміни влади в росії, принаймні у короткостроковій перспективі. На думку Західної розвідки, володимир путін зміцнив свій контроль над росією за більш ніж два десятиліття перебування при владі.

Раніше видання The Guardian писало, що путін особисто бере участь у плануванні наступу армії в Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чи є в путіна лазерна зброя та що це за комплекс «Задира»